Startsidan » Vigseln » Bröllop utomlands

Bröllop utomlands

Drömmer Ni om att ha ert bröllop utomlands? På en strand eller kanske i en pitoresk liten kyrka? Valmöjligheterna är oändliga, men vissa saker är väldigt viktiga att veta innan Ni reser iväg. Det finns olika regler för olika länder som måste kontrolleras i förväg.

Det första man måste bestämma sig för är vilket land man vill gifta sig i. Det är väldigt viktigt att man har god tid på sig när man bestämt plats. I vissa länder krävs det att man ska befinna sig i landet några dagar innan vigseln. Ett exempel är att det i Spanien krävs att en av parterna är bosatt i landet för att vigsel ska kunna förrättas. Den bästa informationen får man via det lands ambassader, vilka regler som gäller och vilka papper som ska tas med.

För de som väljer att gifta sig i en svensk kyrka utomlands får man ofta räkna med att de tar ut en summa för vigseln. Det finns även svenska kyrkor utomlands som inte har vigselrätt, men som istället kan ge en kyrklig välsignelse. Det som krävs då är att man redan är borgerligt vigda.

Oavsett hur man väljer att gifta sig måste man ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. I de flesta fall måste hindersprövningen översättas till landets språk hos en godkänd språköversättare. Vigselbeviset måste alltid visas upp för Skatteverket när man kommit hem för att få den godkänd även i Sverige.

Att gifta sig utomlands är oftast ett billigare alternativ istället för en stor fest hemma i Sverige. Ofta åker man ju bara bort 2 personer, men väljer man att åka utanför Europa till exempel Västindien så kan det kosta minst lika mycket som ett bröllop med stor fest i Sverige. Gör därför alltid upp en budget och planera i god tid.

Läs mer om bröllop utomlands
» Svenska ambassader utomlands
» Skatteverket

Annons

Populära artiklar

 • Bröllop utomlands
  Information om hur du förbereder dig inför bröllop utomlands.
 • Göra egna smycken
  Att göra egna smycken till ditt bröllop har aldrig varit enklare.
 • Talordning på bröllop
  Vilka brukar hålla tal på bröllop, och när.
 • Vigselprogram
  Ett vigselprogram är bra att ha så att alla bröllopsgäster vet ungefär vad och när olika saker skall hända.

Senaste butikerna

 •