Startsidan » Kläder och skönhet » Val av brudklänning

Val av brudklänning

brudklänningAtt välja brudklänning är ofta svårt. Man kan antingen köpa, hyra eller sy upp en egen. Det viktiga är att man känner sig som den brud man vill vara. Ofta så vill många brudar att klänningen ska vara huvudaktör på bröllopet och därför hamnar den högt upp på prioriteringslistan. Det kan ta länge innan man hittar klänningen man vill ha så det är bäst att vara ute i god tid. Ska man hyra så är det bäst man bokar så tidigt som möjligt så ingen annan hinner före. Det kan ta lång tid att hitta det man söker så det bästa är att titta runt, köpa tidningar och prova flera gånger. Detta är den dagen då klänningen och bruden ska känna sig som bäst.

Hyra brudklänning

Om man inte vill lägga ner så mycket pengar på en klänning så är det billigaste alternativet att hyra. Eftersom man bara ska använda klänningen en gång, på bröllopsdagen, så kan det även kännas svårt för många att sedan behöva skiljas från sin klänning. Man kan nog säga att många fällt en och annan tår när man ska skiljas från den. Även att låta dotter eller någon annan överta en brudklänning försvinner när man hyr, så tänk igenom ditt beslut noga.

Köpa brudklänning

Att köpa en brudklänning kräver också mycket noggrannhet och eftertanke. Man ska inte ta första bästa. Sök på Internet och försök att hitta flera olika klänningar som du kan tänka dig. Detta gäller då även om du ska sy upp en klänning. Se även över detaljer och material som kan skilja sig mycket från bild och verklighet. Ett tips är att inte snåla med klänningen. Det finns alltid något annat runt om som man kan snåla med. Så välj din klänning utifrån dina önskemål. En köpt klänning varierar i priset, men det brukar ligga mellan 4 000 och 15 000 kronor.

Skräddarsydd brudklänning

Vill du sy upp en klänning kan du få precis så som du vill ha den. Broderier, stenar, tyll, spets med mera. Även där kan det vara bra att kolla runt hos olika skrädderier då man måste känna sig bekväm med den som syr upp klänningen. Försök gärna att ta reda på personens, som syr klänningen, kompetens så det inte blir några missöden på den stora dagen. Det man ska vara beredd på är att man måste besöka ateljén mycket då det ska provas och kanske göras lite ändringar.

Skor

Skorna ska vara sköna samtidigt som de ska vara vackra. Det kan vara svårt att hitta, men det är ett måste. Man ser ju ofta inte skorna så att välja en sko med lite lägre klack kan vara något att tänka på. Vill man hellre ha de där skorna som är både trendiga och med lite högre klack så finns det avlastande sulor att lägga i skorna. Ett tips är även att gå in skorna innan bröllopsdagen.

Underkläder

Att välja underkläder är absolut inte det enklaste. Det bästa är att anlita experthjälp vid val av underkläder. Dåliga underkläder kan förstöra en hel klänning. Passa på att prova med klänningen på. När man inte vill att något ska lysa igenom klänningen så är hudfärgade underkläder ett säkert kort. Då hudfärgat inte speglar det romantiska kan det vara bra att byta underkläder inför bröllopsnatten.

Viktigt att tänka på:

- Ta med dig en väninna eller syster som har ungefär samma smak som du vid val av brudklänning.
- Se till att skor och accessoarer såsom smycken framhäver klänningen
- Ta med dig ett extra par stumpbyxor ifall en olycka skulle hända
- Ha ett paraply nära till hands
- Om det skulle behövas kan plåster även vara bra att ta med

» Brudklänningar
» Bilder på brudklänningar

Annons

Populära artiklar

 • Bröllop utomlands
  Information om hur du förbereder dig inför bröllop utomlands.
 • Göra egna smycken
  Att göra egna smycken till ditt bröllop har aldrig varit enklare.
 • Talordning på bröllop
  Vilka brukar hålla tal på bröllop, och när.
 • Vigselprogram
  Ett vigselprogram är bra att ha så att alla bröllopsgäster vet ungefär vad och när olika saker skall hända.

Senaste butikerna

 •